Az utóbbi 20 évben legalább tízszer voltam műtőasztalon. Ehhez természetesen tartozik kórházi tartózkodási idő is. Az eddigi tanulmányaim: Pránanadi, Vázszerkezet helyreállító technika (Rollfing), és az utóbbi egy év, a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium szakképzésében eltöltötve, a gyógymasszőr évfolyamban.

Látom, hogy a Közép-európai orvostudomány mit tud gyógyítani. Akkor hatékony, ha határozottan tudja, mi a kórisme. Ehhez szüksége van hallgatózásra, tapintásra, megfigyelésre, kopogtatásra és műszeres diagnosztikára, ami labor vagy képalkotó eljárás. Az orvos mér, számol. A normálistól való eltérést keres. Keresi a betegség alakját, megjelenését, okozóját. pl.: csak képről ismeri meg a baktériumot, vírusokat. Néz. Szondákat dug. Ahol van luk, oda szondát dug, ahol nincs lyuk, oda csinál és szondát dug, mintát vesz. Amit elküld, azonosításra. Ahova nem tud dugni megfigyelő eszközt, vagy mielőtt ledugná, ott próbálnak különböző képeket előállítani. pl.: UH, Rtg, MRI, CT. Az elváltozás vagy látszik, vagy nem. A kép, az UH kép mindenki számára ismert, de csak a szakavatott szemnek érthető. Nem minden indián tud nyomot olvasni.

A Rtg., az MRI már laikus számára is szebb képet ad, de a sugárzás dózisa mekkora? Menyire hasznos és korlátlan alkalommal használható ez a képalkotás? A Rtg-hez képest az MRI-n több százszoros sugarat kapsz egy alkalommal. De ennek is tudunk örülni, mert hátha meg lesz a gyógyuláshoz szükséges felismerés.

Nagyritkán láttam a sebészeten, traumatológián a Bioptron lámpát, sebgyógyulás elősegítéséhez alkalmazni. Igaz, csak egyféleszínt alkalmaztak. Az európai orvostudomány is lassan felismeri, hogy rezgéskeltéssel is lehet a gyógyulást elősegíteni. Mindenki számára ismert, hogy a hanghullámok különböző rezgésszámúak pl.: az „A”hang – 440Hz. Minden színnek más a frekvenciája Minden anyagnak, minden testnek más a rezgése. Különböző atomok másképp táncolnak a térben.

Visszaemlékezhetünk az általános iskolai fizika kísérletekre, a víz felszínén keletkező hullámok egymásra gyakorolt hatására, az interferenciára. Ez is csupán a vízben lévő molekulák mozgása, rezgése. Ezek erősítik, vagy gyengítik, vagy kioltják egymást.

Valaki szerkesztett egy berendezést, ami a testünkben lévő rezgéseket érzékeli, felfogja, feldolgozza, értékeli, és bárki számára érthető módon, egy monitoron megjeleníti, színesben, kép formájában. Innen egyszerű a dolog, amikor valakinek a fejére ráteszik ezt a fülhallgató szerű érzékelőt, az a testben kóválygó impulzusokat felfogja és a normális működéshez szükséges rezgéssel összehasonlítja, majd kivetíti nekünk a jó és az elváltozott képet is. Nem fájdalmas, nem kell kontrasztanyagot adni vénásan, vagy inni. Nincs ellenjavallat. Nincs zavaró tényező, mert hangot nem ad, csupán figyel és számol. Egy órán belül a test ezer pontjáról érkező jelet felfogja és értékeli. Ezzel szemben a szúrásos mintavételről származó anyagból 3 hét múlva van eredmény. Ha van a kórháznak a teszt elvégzésére pénze. Addig a páciens bizakodik vagy aggódik az eredményt illetően, az orvos pedig vár és nem tud célirányos terápiát kezdeni.

Bár idehaza még nem ismerik el ezt a fajta eljárást, azt mégis érezhetjük, hogy ennek a vizsgálatnak az eredményével már célirányosan mehetünk szakorvoshoz, és egyelőre, talán még csak a magán praxisokban, de már súghatunk az orvosnak, hogy merre vizsgálódjon. Fehérhollóként itt-ott a kórházakban is van, aki partner.

Az is nagy előnye, hogy nem kell a különböző gyógyszereket heteken át tesztelni, hogy van–e hatása az adott betegségre; ne adj teremtőm, rontana az állapoton. Ott rögtön a gyógyszerek, vitaminok, gyógyhatású készítmények rezgését „rávetíti” a megváltozott működésű területre és mutatja, miképp reagálna erre a terápiára, hogy az interferencia merre mozdul. Tesztelhető mi váltja ki a várt javulást.

Nekem ez a gép találta meg, hogy évtizedek óta miért magas a vérnyomásom.

Az egyértelmű dolgoknál (pl.: törés, ficam stb) természetesen kézenfekvő a megszokott protokoll, azonban tanácstalanság és hosszas, célra nem vezető vizsgálódások esetén emezt részesíteném előnyben.
Nincsenek egészségügyi kérdések, sem alsó-, felső korhatár. Csupán név, születési dátum szükséges. A gép végzi a dolgát.

Elgondolkodtató, hogy több hét kórházi koszt, különböző szondák reggeli és vacsora helyett, infúzió ebédre, ébresztőnek vérvétel és rengeteg idő, amit a családodtól távol töltesz. Vagy 1-2 óra, amíg a kapott információkat végignézitek és értékelitek.

Üdvözlök Mindenkit!
Lacika